Meny

Följande meny erbjuds på MFW. Tanken med urvalet är att rätterna ska passa till såväl champagne och vitt vin som rött. Avseende förrätter, varmrätter och desserter samarbetar vi sedan 1 februari 2017 med klassiska och kvalitetsmedvetna Brasserie Bobonne på Storgatan 12, en franskinspirerad restaurang med en "Bib Gourmand" och ett "bestick" i Guide Michelin. För rätter från Bobonne - beställ minst två dagar i förväg - övriga rätter fungerar dagen innan.

Finger-food, kaviar, ost och delikatesstallrik

15 kr/st

Snittar med gåslever

140 kr

Parmesan (mellanlagrad) och salami från Toscana

140 kr

Snacksbricka med mandlar, nöt och chips (Marconamandel, Valenciamandel, Macadamianöt och spanska grytfriterade chips)

175 kr

Osttallrik (tre vinvänliga sorter)

250 kr

Delikatesstallrik (ost, salami, skinka med mera)

Förrätt från Brasserie Bobonne på Storgatan 12

210 kr

Sparrissoppa med forellrom
Friska och smakrika vita viner med fräschör och rondör (Riesling, Sauvignon Blanc och Grüner Veltliner till exempel), men också champagne.

Varmrätter från Brasserie Bobonne på Storgatan 12

300 kr

Röding med vit sparris och ramslök
Till denna rätt passar fetare vita viner med rondör och fyllighet - i samma stil som för förrätten men med lite mer tyngd och varför inte med mognad eller ekfat.

300 kr

Lammrostbiff med blomkål och vårlök
En mycket vinvänlig rätt där de lättare och eleganta friska röda vinerna passar fint. Pinot Noir av bättre kvalitet borde vara perfekt liksom mogen klassisk Cabernet Sauvignon (Bordeaux!) och röda fina viner från norra Rhônedalen (eller liknande i stil).

275 kr

Boeuf Bourgignon med mandelpotatiscréme
Här passar en bredd av mustiga, röda och fylliga viner

Dessert från Brasserie Bobonne på Storgatan 12

145 kr

Vaniljparfait med rabarber och fläder
En frisk, fräsch och söt dessert som de krispiga söta vinerna passar bra till - såsom de från Sauternes, Loire, Alsace, Tyskland och liknande.

145 kr

Créme Brûlée
Söta viner, rent generellt, passar fint.

35 kr

Chokladtryffel (från Betsy Sandberg i Östermalmshallen)

25 kr

Miniglasstrut, vanilj med chokladöverdrag (ej från Bobonne)

Skaldjursmeny

Serveras med fördel till fredagschampagnen. Till alla rätter serveras bröd, citron och sås.

Beställ gärna i förväg – senast klockan 15.00 samma dag.

Hummer

279 kr

Halv nykokt hummer

499 kr

Hel nykokt hummer

Ostronplateau

375 kr

12 utvalda ostron

Skaldjursplateau (serveras till jämna antal)

750 kr

En halv hummer, fyra ostron, en havskräfta, färska och rökta räkor samt en halv krabba. Serveras med olika såser.

Kaviarmeny

Förgyll ditt besök på MFW med löjrom från Kalix eller odlad stör-rom från Nordtyskland. Den går också bra att köpa med hem. Kaviaren serveras med miniblinis och smetana som tillbehör.

Löjrom från Kalix

500 kr/100 gram

Den här rommen kommer från Junköfiskarna i Kalix och innehåller 4 % salt.

Stör-rom från Rio Negro i Uruguay och spanska Pyrinéerna

Caviar Nacarii är ett traditionellt tillverkad färsk kaviar som produceras i det gröna Valle de Aran i hjärtat av de spanska Pyrenéerna. Här föder man upp sina störar (med ryskt ursprung) i det rena och kristallklara vatten, som utgör den tidiga delen av floden Garonne, efter traditionella metoder som iranska kaviarmästare använder. Årsproduktionen är endast 800 kilo. Carelian Caviar hittar man i Varkhaus i finska sjödistriktet. Här produceras stör-rom enligt konstens alla regler och resultatet är imponerande. Malossol produceras året runt. Slutligen är vi glada att presentera den odlade störrommen Siberian Reserva från Uruguay. Den fick högsta poäng någon farmodlad Acipenser Baeri någonsin fått vid Superior Taste Award of Brussels 2017 där den fick 3 stjärnor, vilket kan jämföras med Parkers 100 poäng i vinbranschen. Störarna simmar i Rio Negro's riktiga vatten tillsammans med övriga fiskar som lever där normalt. Störarna är vackra, starka och stota. Efter att caviaren skördats exporteras störköttet till Ryssland.

575 kr/30 gram

Caviar Nacarii Baerii (denna stör kommer ursprungligen från Sibirien och det är den stör som snabbast blir könsmogen och ger caviar. Vanligtvis slaktas denna stör vid 8-10 års ålder. Baerii-caviar är världens mest odlade caviar. Salthalten är 3,0 %)

575 kr/30 gram

Carelian Caviar Baerii Malossol (denna stör kommer ursprungligen från Sibirien och det är den stör som snabbast blir könsmogen och ger caviar. Vanligtvis slaktas denna stör vid 8-10 års ålder. Malossol är den vanligaste sorten och står för 85 % av försäljningen. Den uppskattas för sin delikata smak, goda integrerade sälta (3,5 %), smöriga fetma och sköra membran samt lätta smak av havet. Lång eftersmak.)

575 kr/30 gram

Siberian Reserva (Mycket ren och elegant i smaken med en liten demisec ton i avslutet. Stora fina korn som har lite golden-inlägg. Mild, och fet elegant smak med en sälta omkring 3,5 %)

Stör-rom att köpa hem

30 gram/480 kr
125 gram/1 950 kr
250 gram/3 700 kr
500 gram/6 700 kr
1 kg/12 400 kr

Det går fint att köpa hem Siberian Reserva från Uruguay om du vill. Rommen fick den högsta poäng någon farmodlad Acipenser Baeri någonsin fått vid Superior Taste Award of Brussels 2017 där den fick 3 stjärnor, vilket kan jämföras med Parkers 100 poäng i vinbranschen. Störarna simmar i Rio Negro's riktiga vatten tillsammans med övriga fiskar som lever där normalt. Störarna är vackra, starka och stora hälsar producenten. Siberian Reserva är mycket ren och elegant i smaken med en liten demisec ton i avslutet. Stora fina korn som har lite golden-inlägg. Mild, och fet elegant smak med en sälta omkring 3,5 %. Beställ en vecka före du vill hämta hem förutom i storleken 30 gram som vi alltsom oftast har hemma.

Boka besök

Tel (+46) 08-662 17 15
mfw@magnussonfinewine.com

Maila eller ring oss på enklaste vis för bokning av plats och menyval.

Vinerna du önskar öppna uppger du i kommentarsfältet när du gör uttaget i Cellartracker eller i samband med bokningen.