Om MFW

Vår vision

Magnusson Fine Wine ska vara ledande i Europa inom lagring, rådgivning och vinupplevelser.

Ledstjärnor

  • Lagring och säkerhet är optimal.
  • MFW tar bara emot så många kunder att vi kan ge personlig service och rådgivning.
  • MFW är en aktiv mötesplats för människor med stort vinintresse.

Magnusson Fine Wine är en modern vinkällare på Grevgatan 26, i hjärtat av Östermalm och Stockholm. Lokalerna är i detalj utformade för vinlagring. Vi inriktar oss på att ge personlig och professionell rådgivning. För att ytterligare dela med oss av kunskap skriver vi artiklar och böcker.

Idag har MFW 245 kunder med vinfack – vi kommer maximalt att ta emot 320 kunder i kategorin som vi kallar MFW Connoisseur. Vi erbjuder även vinlagring i Frihamnen samt i långtidslager utanför city.

Möt Johan Magnusson

Grundaren och ägaren Johan Magnusson har levt och arbetat med vin i över 30 år. 
Johan är sommelier och auktoriserad värderingsman av Sveriges Handelskammare för vin och destillat. Han är även utsedd till Systembolagets värderingsman vid dryckesauktioner.

Sina första kunskaper inhämtade han på Grythyttan och Restauranghögskolan. För att förstå och lära sig produktionen arbetade Johan handfast på olika vingårdar i Bordeaux. För att fördjupa och utveckla kunskapen för han regelbundet provningsresor, framförallt till Frankrike.

Magnusson Fine Wine öppnade i mars 2008. Johan förverkligade sitt mål med en vinkällare som saknats i Sverige – för människor som delar hans stora passion för viner av hög kvalitet. Med kunskaper och kontakter har Johan genom åren hjälpt sina kunder att bygga upp och öka värdet på sina vinsamlingar.

Medarbetare

Johan Magnusson är ägare till MFW, civilekonom och sommelier med mångårig erfarenhet att hjälpa privatpersoner och företag att bygga vinkällare, både gällande den fysiska lagringen och valet av viner.
E-post , mobil 0709–84 59 99

Henrik Hjort Vinkällaransvarig och sommelier. Henrik ansvarar för ordningen bland alla vinflaskor, inregistrering och uttag samt de löpande inventeringarna. Du möter också Henrik i kontakten med MFW via telefon och mail och inte minst i det fysiska mötet på MFW.
E-post , tel 08–662 17 15

Tina Hagelin finns på företaget sedan oktober 2012, främst som ansvarig för administration och ekonomi, och delvis för den dagliga vinkällardriften. Tina har en sommelierutbildning från Restaurangakademien, hennes yrkesmässiga erfarenhet kommer från media- och resebranschen. Du kan alltid kontakta Tina för exempelvis fakturafrågor.
E-post , mobil 0707–87 51 10

Charlotta Leijonhufvud-Magnusson VD, ansvarar främst för logistik, teknik och kvalitet. På MFW har vi ett kvalitetsprogram som löpande omvärderas och utvärderas. Har du tankar kring vårt arbete, är du välkommen att kontakta Charlotta.
E-post , mobil 0708–38 39 34

En nutida vinkällare

Ordet vinkällare förknippas närmast med dunkla källarvalv. Tanken bakom Magnusson Fine Wine på Grevgatan 26 var att skapa något annat, något nytt som saknats på vinmarknaden.

Johan Magnusson, Thomas Eriksson Arkitekter (TEA) och Stockholm Design Lab har utvecklat en vinkällare där den senaste tekniken möter avancerad arkitektur. Industriell precision bidrar till vinlagring med precision. För Magnusson Fine Wine var det avgörande att samarbeta med välrenommerade arkitektkontoret TEA.

Även om lokalen tidigare haft verksamheter som galleri, garage och bageri såg Johan Magnusson potentialen för en vinkällare. Längst in finns ett stort, salsliknande rum med tilltagen takhöjd. Dagsljus saknas, en nödvändig förutsättning för lagring av vin tillsammans med rätt luftfuktighet och temperatur. Lokalen är perfekt för att lagra fina viner.
Vinfacken är designade och inritade med millimeterprecision av arkitekten Hans Dahlgren. Istället för att vinflaskorna ligger bakom galler eller i boxar har vinfacken en dörr av härdat glas. Vinerna är fullt synliga och samtidigt i mycket säkert förvar.

Vid entrén finns vinbaren med specialritade bord. Bordsskivornas infällda belysning underlättar bedömning av vinets nyanser. I vinbaren har vi provningar och sammankomster. Här finns också ett mindre chambre séparée med en tapet från Fornasetti som omges av eldröda väggar. Namnet är givet – Röda rummet.

Grevgatan 26 har en palett av varma toner; istället för kritvitt används benvitt, istället för svart används gråtoner som skiffer. Inredning och konst är nutida. Förutom att det skapar en personlig atmosfär, understryker att hos Magnusson Fine Wine finns det aktuella kunskaper.